Laden...
Naar Facebook

Bezienswaardigheden

Bonnefantenmuseum
Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst met wisselende tentoonstellingen. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. 

Bisschopsmolen
Deze watermolen op de noordelijke tak van de Jeker wordt in de bronnen voor het eerst in de 11e eeuw genoemd. De molen was toen in het bezit van Godfried van Bouillon en na hem in dat van de Luikse Prins-bisschop.

Via de Bisschopsmolengang kom je aan de achterzijde (de gevel dateert uit 1609), waar het rad van deze watermolen te zien is. Vanaf 2005 is de molen weer herenigd met de ambachtelijke bakkerij. Wie de eeuwenoude keten 'boer-molenaar-bakker' zelf met alle zintuigen wil ervaren, is van harte welkom in de molen en de aanpalende ambachtelijke bakkerij aan de Stenen Brug.

Tijdens een rondleiding beleef je hier, onder het genot van Limburgse Speltvlaai en koffie, het complete proces: de molenaar maalt in de gerestaureerde watermolen het oergraan Kollenberger Spelt, waarna de bakker hiervan heerlijke en gezonde brood- en gebaksoorten bakt. De Bisschopsmolen ligt op vijf minuten loopafstand van Boutique Hotel Sint Jacob.

Kazematten
Tussen 1575 en 1825 is aan de westkant van Maastricht een netwerk van ondergrondse mijngalerijen gegraven. Deze werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds ongemerkt te benaderen.

Als mollen onder de grond hebben voornamelijk vrouwen in de 18e-eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. In de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren beleefd tijdens het schuilen voor de bombardementen.

De rondleiding door de Kazematten geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke en indrukwekkende krijgsbouwkundige monument. 

Rondvaart op de Maas en een rondleiding door grotten Zonneberg
Als je van afwisseling houdt, combineer dan een boottocht over de Maas met een rondleiding door de mergelgrotten Zonneberg - een interessante én voordelige combi!

De boottocht geeft een goede impressie van Maastricht vanaf het water. Nadat de rondvaartboot onder meer de historische St. Servaasbrug, de nieuwe stadswijk Céramique en het Gouvernementsgebouw is gepasseerd, wordt er een stop gemaakt bij de St. Pietersberg.

Daar wandel je de berg op en maak je onder leiding van een ervaren VVV-gids een tocht van ongeveer een uur door de mergelgrotten. Na afloop van het grottenbezoek wordt de rondvaart voortgezet. 

Wijndomein De Stad Maastricht
Voor een rondleiding of proeverij bij een wijngaard in Maastricht, het heuvelland of de Belgische Voerstreek moet je bij Wijndomein De Stad Maastricht zijn.

Je kunt hier ook terecht voor een tour langs makers van tongstrelende streekproducten, fietstochten langs wijngaarden in het Maasdal, culinaire wandelingen in het Geuldal of dagvullende workshops over wijnbouw in Limburg.

Theater en bioscoop
Een bomvol cultureel programma met vele highlights - dat is waar de Maastrichtse theaters en podia het hele seizoen garant voor staan met hun vele festivals voor jong en oud.

Zo heeft Het Theater aan het Vrijthof, slechts twee minuten lopen vanaf beide hotels, een rijk gevarieerd aanbod: van Musica Sacra tot JONG! en van de Nederlandse Dansdagen tot TEFAF. Liever een avondje naar de bioscoop? Van de nieuwste actiethriller tot de meest obscure cultfilm, alles wordt vertoond in de Maastrichtse filmhuizen en bioscopen.

Rondleiding Fort St. Pieter & Grotten Noord
Beleef de Sint Pietersberg, zowel bovengronds als ondergronds. Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis tijdens een rondleiding door het fort Sint Pieter en de Grotten Noord.

De enthousiaste gidsen nemen je eerst mee op pad langs onder andere de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij van het fort Sint Pieter, terwijl je wordt vermaakt met mooie verhalen vol leuke anekdotes en interessante weetjes. Vervolgens ga je op avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg!

Er is geen licht, geen geluid, geen geur, geen straling, geen vervuiling, geen bereik met je telefoon, geen tijdsbesef… In een labyrint van ooit meer dan 20.000 ondergrondse gangen neemt de gids je mee naar een plek waar namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. Het is een belevenis die je niet mag missen! 

The Escape Hunt Experience Maastricht
The Escape Hunt Experience Maastricht biedt 6 escape rooms in 3 verschillende themas te weten Deadly Family Affair, The Missing Maiden en Shipwrecked at Cannibal Cove.

The Escape Hunt Experience Maastricht (opening mei 2016) is gelegen op een schitterende locatie in het centrum van Maastricht aan de markt, uitkijkend over het historische raadhuis van Maastricht. Alle escape rooms kunnen in het Nederlands of Engels gespeeld worden. Je kunt al vanaf 2 personen een escape room boeken in Maastricht. Ze combineren reserveringen nooit dus een reservering voor 2 personen betekent dat je de escape room exclusief voor 2 personen huurt.

Kinderen kunnen vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een volwassenen) ook spelen. Het ideale familieuitje, groepsuitje, bedrijfsuitje of locatie voor een vrijgezellenfeest. Info: maastricht.escapehunt.com

Boerderij Daalhoeve
Boerderij Daalhoeve is een kinderboerderij in de wijk Daalhof in Maastricht-West. Kinderen kunnen hier gezellig rondstruinen tussen de geiten, varkens, alpaca's, kippen, schapen, konijnen, ezel, pony, eenden en andere boerderijdieren. Ook kunnen ze lekker ravotten in de speeltuin.

Er is verder een blote voetenpad en de allerkleinsten kunnen op een avontuurlijke ontdekkingstocht op de kabouterroute.  

FunVille Speellounge
FunVille Speellounge is een supercoole speelplek, gevestigd in de 'Awwe Stiene Kerk' in de binnenstad van Maastricht. Een speelplek waar kinderen tot 12 jaar hun tijd op sportieve, creatieve en actieve manier kunnen doorbrengen.

Bij FunVille Speellounge is het één grote ontdekkingstocht, waarbij de attracties in een oude kerk zijn gebouwd tot een duizelingwekkende 10 meter hoogte. Spannend….!  

×